Veiligheid & Welzijn

Op Augustinus maken we ons hard voor de veiligheid van studenten. Hieronder valt de
fysieke veiligheid, sociale veiligheid en de mentale gezondheid. Om deze reden hebben we ons als vereniging verbonden aan de ‘ben je oké’ campagne, hebben we interne en externe
vertrouwenspersonen waarmee gesproken kan worden en is er een Counsellor op de vereniging
werkzaam die meer verstand heeft van psychologische zaken.

Ben je oké?

De Ben je oké campagne is bedoeld om ongewenst seksueel gedrag in het uitgaansleven bespreekbaar te maken en te voorkomen. Op Augustinus werken we aan een veilige borrelsfeer door de checktlist van de Ben je oké campagne, trainingen voor de dienstlopers in de avond voor het herkennen van en handelen als er ongewenst seksueel gedrag plaatsvindt en verschillende manieren en mensen om te praten. 

Vertrouwenspersonen

Op Augustinus bestaat de mogelijkheid om te praten met vertrouwenspersonen. De vertrouwenspersonen zijn bedoeld om te praten over alles wat jou dwars zit.

De interne vertrouwenspersonen zijn bedoeld voor een luisterend oor over alles wat jou dwars zit. De interne vertrouwenspersonen kunnen ook actie ondernemen bij en advies geven over zaken die in verenigingsverband zijn gebeurd of zaken die invloed hebben op jouw ervaring op de vereniging. 

De externe vertrouwenspersonen zijn bedoeld voor een luisterend oor met iemand die buiten de vereniging staat. De externe vertrouwenspersonen zijn niet in staat om actie te ondernemen in de vereniging. 

Intern

Interne vertrouwenspersoon

Claire van Megen

Vicevoorzitter Vereniging

Intern

Interne vertrouwenspersoon

Rutger Lamberts

Voorzitter Vereniging

Extern

Externe vertrouwenspersonen

Er zijn twee externe vertrouwenspersonen waar je mee in contact kunt komen

Counsellor

Vanaf heden bestaat de mogelijkheid om op Augustinus met een Counsellor te praten. Elke donderdagmiddag is Yvonne van Veldhoven beschikbaar om op Augustinus te praten over wat jou dwars zit. Via de onderstaande link kom je op de afspraken pagina.

Meer weten?

Claire van Megen

Vicevoorzitter Vereniging

Veiligheid & Welzijn Contactformulier