Lid worden

Lid worden van de Leidse Vereniging voor Studenten Augustinus is een verrijking van je studententijd. Jaarlijks kiezen 450 studenten ervoor om lid te worden bij onze traditionele Vereniging vol historie, karakter en gezelligheid. En dat, is niet zonder reden.

Actieve leden

Jaar historie

Bouw je eigen toekomst

Augustinus kent een groot aantal actieve Leden die wekelijks zijn te vinden op haar Sociëteit. Naast de wekelijkse borrels en dixo’s kun jij zelf bepalen hoeveel jij uit je Augustijnse tijd gaat halen. Zet je in voor commissies, sluit je aan bij een sport subvereniging, laat je creativiteit zien bij het Augustijns Theater of sluit je aan bij een Gezelschap voor de meest traditionele borrels. De keuze is aan jou, jij bepaald de grens.

Ontwikkel nieuwe connecties

Als eerstejaars lid bij Augustinus leer je in korte tijd een hele grote groep studenten kennen. Naast de nieuwe vriendengroep, je Cordial, die de basis wordt van je tijd in Leiden ontwikkel je jezelf sterk op sociaal en communicatief vlak. Ten slotte wordt je als nieuw lid intensief begeleid tijdens de Cordial VormingsPeriode. Waarin je in twee maanden tijd zelf kan bepalen met welke vrienden jij je Augustijnse tijd gaat doorbrengen.

De EL CID week van L.V.V.S. Augustinus

De EL CID week

Het is enkel mogelijk om tijdens de EL CID-week lid te worden bij Augustinus. Aangezien er al meerdere jaren meer studenten lid willen worden dan dat er plek is maken wij gebruik van een loting. Meer informatie over de loting van 2023 volgt op een later moment. Wil je altijd op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van de PresentatieKommissie (verantwoordelijk voor de El Cid op de Sociëteit) op de EL CID-website van Augustinus. Verder kun je ook de Instagram van de PK volgen voor updates over de inschrijvingen en de loting.

Veelgestelde vragen

Hoe oud moet ik zijn om lid te worden?
K
L

Je moet 18 jaar of ouder zijn op de dag van de inauguratie van de nieuwe lichting. Die valt dit jaar op 8 september 2023. Word je na 8 september 18? Dan kun je dit jaar geen lid worden van Augustinus. Hier worden geen uitzonderingen op gemaakt.

Is de Kennismakingstijd (KMT) verplicht?
K
L

Ja, de KMT is verplicht om te lopen.

Wanneer is de KMT?
K
L

KMT I valt dit jaar van 21 t/m 25 augustus. KMT II valt op 28 augustus t/m 1 september.

Wat zijn de kosten voor eerstejaars Leden?
K
L

Aangezien veel extra activiteiten zoals: gala’s, skireizen, Dies/Lustrum of andere grote feesten niet verplicht zijn is het lastig om te vermelden hoe duur een jaar bij Augustinus is. De vaste kosten die ieder lid dient te betalen zijn echter het volgende:
KMT-bijdrage: 150 euro
Contributie: 125 Euro
Pandgeeltje: 25 euro
Deze kosten zijn onder voorbehoud.

Meer weten overlid wordenvan Augustinus?