Social media :

Reünisten

Reünisten

2017 - 2018

Reünistenactiviteiten

3 mei: Lustrumopening & Diesfestival
9 mei: Hemelvaartsborrel gezelschappen
12 mei: Avunculaat oud-besturendiner
19 mei: Lustrumgala Augustinus
14, 15, 16 juni: Voorstellingen Augustijns Theater
6 - 17 juli: Viering 25ste Lustrum
14 Juli: Reünistendag tijdens het Lustrum

 

Reünist of oud-lid?

Blijf op de hoogte van recente activiteiten voor reünisten via deze facebook pagina. Voor meer informatie bent u ook welkom om te mailen naar secretaris@lvvsaugustinus.nl 

Oud-lid, maar nog geen reünist? Dan kunt u zich inschrijven als donateur bij de Stichting Reünisten Augustinus via dit formulier.

14 Juli

Lustrumreünistendag

Dit jaar viert Augustinus haar 125 jarige bestaan met een spetterend lustrum! Het lustrumfeest zal plaatsvinden van 6 tot en met 17 juli op een extern terrein. Op 14 juli is de Lustrum Reünistendag deels op Augustinus en deels op het Lustrumterrein. Op het Lustrumterrein zullen verschillende bandjes komen spelen en is er mogelijkheid om een hapje te eten. U kunt alvast uw interesse opgeven via dit formulier. Wij zullen contact met u opnemen wanneer er meer informatie beschikbaar is. Neem ook alvast een kijkje op www.lustrumaugustinus.nl/reünisten

Algemeen

Reünisten

De Stichting Reunisten Augustinus (voormalig Stichting Oud-Leden Augustinus) is in 1986 opgericht om de binding tussen reünisten onderling en van de reünisten met de vereniging te verbeteren. De SRA organiseert borrels en activiteiten en verzorgt, nieuwsbrieven en eenmaal per jaar het magazine De Ruijs, waardoor u contact kunt houden met andere reünisten en op de hoogte blijft van het reilen en zeilen van de vereniging.

De donaties van reünisten worden beheerd door de SRA. Een groot deel van de donaties aan de SRA worden via het Jan Muldersfonds besteed aan vernieuwende activiteiten voor Augustijnen. 

Het Bestuur

Stichting Reünisten Augustinus

Het Bestuur van de SRA bestaat uit reünisten van de vereniging en de Secretaris Vereniging & Bestuurslid Reünisten. Het bestuur beheert de financiën en het Jan Muldersfonds en geeft de reünistencommissie advies bij het organiseren van de verscheidene activiteiten. Voor contact kunt u terecht bij de huidige Secretaris Vereniging & Bestuurslid Reünisten Manon de Jong via secretaris@lvvsaugustinus.nl.
 

Rob van Wijk Voorzitter
Manon de Jong Secretaris
Quirine Nijhuis Penningmeester
Cas Noyon  
Lilian Matton  
Saskia Heijmans  
   
   

Jan Mulders Fonds

In 2003 heeft het SRA-bestuur besloten om de samenwerking tussen de reünisten en de L.V.V.S. Augustinus te intensiveren. Reünisten kunnen namelijk een constructieve bijdrage leveren aan de studententijd van de huidige generatie Augustijnen. Het 22e verenigingslustrum werd aangegrepen als startschot voor dit nieuwe samenwerkingsverband. Tijdens het lustrumjaar heeft de SOLA de vereniging een geschenk aangeboden dat bij uitstek voldoet aan deze doelstelling: de oprichting van het Jan Muldersfonds (JMF), een fonds waarop actieve Augustijnen een beroep kunnen doen als zij een bijzondere activiteit willen organiseren. Het JMF kan ook worden gebruikt om memorabilia van Augustinus in stand te houden. Voorbeelden zijn de restauratie van het meubilair van de Bestuurskamer, het digitaliseren en restaureren van almanakken en het in stand houden van archiefmateriaal.

 

Voorbeelden van bestedingen uit het JMF

  • Het JMF heeft de Augustijnse Hockey Subvereniging ondersteund door het sponsoren van de kleding.
  • Het JMF heeft een grote bijdrage geleverd aan de lustrumshow van het Augustijns Theater.
  • Het JMF heeft mede gezorgd voor het behouden blijven van het Leidse zweetkamertje waar alle afgestudeerden hun naam op de muur mogen plaatsen.

De naamgever

Jan Mulders

Het fonds is vernoemd naar Jan Mulders, praeses van de R.K.S.V. Sanctus Augustinus tot de opheffing van studentenverenigingen als gevolg van de Tweede Wereldoorlog. Jan Mulders zou vanaf 1941 uitgroeien tot leider van het Leidse studentenverzet, wat hij uiteindelijk op 5 september 1944 heeft moeten bekopen met de dood in kamp Vught. Zijn naam prijkt, te midden van zeven andere namen, op de herdenkingsplaquette in de Tuinzaal van de sociëteit.

De SRA wilde haar fonds graag vernoemen naar deze moedige Augustijn, die blijk heeft gegeven van een bijzonder maatschappelijke betrokkenheid. Maatschappelijke betrokkenheid die tot op de dag van vandaag als één van de doelstellingen is opgenomen in de statuten van de L.V.V.S. Augustinus en de SRA.