Social media :

Reünisten

Reünisten

Reünistenactiviteiten 2018 - 2019

19 oktober: Dies Eigen Huis

14 december: Reünistenvrimibo I

5 januari: Oud-besturenborrel

1 maart: Reünistenvrimibo II

23 maart: Reünistendag

29 mei: Hemelvaartsborrel

7 juni: Reünistenvrimibo III

Reünist of oud-lid?

Blijf op de hoogte van recente activiteiten voor reünisten via deze facebook pagina of wordt lid van onze gloednieuwe Facebookgroep om in contact te komen met andere reünisten.. Voor meer informatie bent u ook welkom om te mailen naar secretaris@lvvsaugustinus.nl 

Oud-lid, maar nog geen reünist en zou u graag weer in contact komen met Augustinus? Schrijf u dan nu in als donateur bij de Stichting Reünisten Augustinus via dit formulier. U kunt zich nu ook eenvoudig online opgeven via deze link. NB: dit formulier is niet geldig als uitschrijving bij de vereniging, enkel als inschrijving als donateur bij de SRA.

Algemeen

Reünisten

De Stichting Reunisten Augustinus (voormalig Stichting Oud-Leden Augustinus) is in 1986 opgericht om de binding tussen reünisten onderling en van de reünisten met de vereniging te verbeteren. De SRA organiseert borrels en activiteiten en verzorgt, nieuwsbrieven en eenmaal per jaar het magazine De Ruijs, waardoor u contact kunt houden met andere reünisten en op de hoogte blijft van het reilen en zeilen van de vereniging.

De donaties van reünisten worden beheerd door de SRA. Een groot deel van de donaties aan de SRA worden via het Jan Muldersfonds besteed aan vernieuwende activiteiten voor Augustijnen. 

Het Bestuur

Stichting Reünisten Augustinus

Het Bestuur van de SRA bestaat uit reünisten van de vereniging en de Secretaris Vereniging & Bestuurslid Reünisten. Het bestuur beheert de financiën en het Jan Muldersfonds en geeft de reünistencommissie advies bij het organiseren van de verscheidene activiteiten. Voor contact kunt u terecht bij de huidige Secretaris Vereniging & Bestuurslid Reünisten Roos Wolterbeek Muller via secretaris@lvvsaugustinus.nl.
 

Cas Noyon Voorzitter
Roos Wolterbeek Muller  Secretaris
Sjoerd Aelen  Penningmeester
Saskia Heijmans  
Denise de Jong  
Lilian Matton  
Quirine Nijhuis  
Rob van Wijk   

Lustrumreünistendag

Afgelopen activiteiten

Op 14 juli 2018 vond de lustrum reünistendag! Voorafgaand aan het programma was er een symposium van waarin de resultaten van de Fraternity Friendship Study werden gepresenteerd, waaraan reünisten hadden deelgenomen. Er waren drie onderzoekers van het project die lezingen over het onderzoek en een demonstratie/lab over vriendschapsrelatie gaven. Vanaf 14:00 waren er verschillende activiteiten en bijeenkomsten, onder andere een optreden van de Leidsch Hoempa Student Gezelschap inclusief een verrassingsoptreden van een bevriende dichter,  een pubquiz en een cantus. Daarnaast reden er busjes een toeristische route naar Rapenburg 24 voor rondleidingen. Verder waren er binnen verschillende bars, banken om op te zitten en een opblaas-activiteit. Boven was er een buffet-restaurant waar luxe gegeten kon worden. Buiten stond een informatiestand van SRA met een statafel vanuit het Fonds Eigen Huis, een fotobooth waarbij herinneringen in een boek gedeeld konden worden, een bar, aantal (luxe) foodtrucks, een DJ, en een strandje met verschillende zitplekken. ’s Avonds was er een ABBA-tribute band waarna Rave van Fortuin kwam optreden tot de vroege uurtjes.

Dies Eigen Huis

Afgelopen activiteiten

Op 19 oktober 2018 werd de 92ste Dies van het Eigen Huis gevierd.Ter ere van dit feest had de Commissie Reünisten Augustinus dit jaar weer een fantastische vrijdagmiddagborrel georganiseerd voor alle kaderleden, huidig en oud. Omdat het niet zomaar een vrijdagmiddagborrel was, werd er een pubquiz georganiseerd. Hiermee werd de kennis van alle (oud-)kaderleden over Augustijnse feitjes getest. Na de vrijdagmiddagborrel was het tijd op plaats te nemen in het restaurant, om met z'n allen een hapje te eten. De ouderwetse gezelligheid van het kader-eten werd een nieuw leven ingeblazen en dat was door heel het restaurant hoorbaar. Het einde van de Dies werd door vele afgesloten door tot in de vroege uurtjes te blijven feesten op de dixo. Al met al was het een fantastische Dies, die moeilijk overtroffen wordt!

Jan Mulders Fonds

In 2003 heeft het SRA-bestuur besloten om de samenwerking tussen de reünisten en de L.V.V.S. Augustinus te intensiveren. Reünisten kunnen namelijk een constructieve bijdrage leveren aan de studententijd van de huidige generatie Augustijnen. Het 22e verenigingslustrum werd aangegrepen als startschot voor dit nieuwe samenwerkingsverband. Tijdens het lustrumjaar heeft de SOLA de vereniging een geschenk aangeboden dat bij uitstek voldoet aan deze doelstelling: de oprichting van het Jan Muldersfonds (JMF), een fonds waarop actieve Augustijnen een beroep kunnen doen als zij een bijzondere activiteit willen organiseren. Het JMF kan ook worden gebruikt om memorabilia van Augustinus in stand te houden. Voorbeelden zijn de restauratie van het meubilair van de Bestuurskamer, het digitaliseren en restaureren van almanakken en het in stand houden van archiefmateriaal.

 

Voorbeelden van bestedingen uit het JMF

  • Het JMF heeft de Augustijnse Hockey Subvereniging ondersteund door het sponsoren van de kleding.
  • Het JMF heeft een grote bijdrage geleverd aan de lustrumshow van het Augustijns Theater.
  • Het JMF heeft mede gezorgd voor het behouden blijven van het Leidse zweetkamertje waar alle afgestudeerden hun naam op de muur mogen plaatsen.

De naamgever

Jan Mulders

Het fonds is vernoemd naar Jan Mulders, praeses van de R.K.S.V. Sanctus Augustinus tot de opheffing van studentenverenigingen als gevolg van de Tweede Wereldoorlog. Jan Mulders zou vanaf 1941 uitgroeien tot leider van het Leidse studentenverzet, wat hij uiteindelijk op 5 september 1944 heeft moeten bekopen met de dood in kamp Vught. Zijn naam prijkt, te midden van zeven andere namen, op de herdenkingsplaquette in de Tuinzaal van de sociëteit.

De SRA wilde haar fonds graag vernoemen naar deze moedige Augustijn, die blijk heeft gegeven van een bijzonder maatschappelijke betrokkenheid. Maatschappelijke betrokkenheid die tot op de dag van vandaag als één van de doelstellingen is opgenomen in de statuten van de L.V.V.S. Augustinus en de SRA.